Parròquia d'Alcanar
Web de la Parròquia de
Sant Miquel d'Alcanar

parroquiaalcanar.com | quinquennals.cat
ACTUALITZACIÓ
24.12.2023
Tornar a l'inici >>

TEMPLE | ERMITA | CENTRE PASTORAL | CÀRITAS | CAMPAMENTS | FAM | MPJ | MAC | CATEQUESI | QUINQUENNALS

 

Arxiu de notícies publicades al web l'any 2023

Anar a l'arxiu 2022

PENTECOSTA, PLENS DE L'ESPERIT SANT
[27/05/2023]

Pentecosta 

"...El missatge insistent del papa Francesc recordant que la sinodalitat és el nom més profund de l’Església es basa en la més clàssica i autèntica visió teològica de sant Pau: Tots nosaltres, jueus o grecs, esclaus o lliures, hem estat batejats vers un sol Esperit per a «ser» un sol cos: amb una identitat que no construïm nosaltres sinó que ens ve regalada en el Baptisme.

En aquesta solemnitat de Pentecosta celebrem el Dia de l’Apostolat Laical i de l’Acció Catòlica. No és una «campanya» més: és el record i la celebració compromesa d’una veritat fonamental per l’Església de Crist. Parlant en propietat, hem de dir que l’Església no «és» sinó que «som!»: no és una realitat aliena a nosaltres sinó que de debò tots som l’Església de Crist."

José Luis Arín Roig
Administrador diocesà

Llegir el text complet >>>

JESÚS HA RESSUSCITAT. BONA PASQUA, GERMANS!
[9/04/2023]

Pasqua 

Les parròquies de Sant Miquel d'Alcanar i de Sant Pere de Les Cases us desitgen una molt bona festa de Pasqua de Resurrecció.

Molt bona Pasqua, germanes i germans en Crist!

HORARIS DE LES CELEBRACIONS DE SETMANA SANTA 2023
[31/03/2023]

Horaris Setmana Santa 2023 

Horaris Setmana Santa 2023 Les Cases

QUARESMA, TEMPS DE RENOVACIÓ INTERIOR
[22/02/2023]

 

Tots els anys el primer diumenge de Quaresma meditem l’episodi de les temptacions patides per Jesús que no es diferencia de nosaltres per no ser temptat sinó per vèncer la temptació des de la fidelitat a la Paraula de Déu.

..............

El diable i Jesús personifiquen dues maneres de llegir l’Escriptura: a conveniència pròpia o a glòria de Déu per complir el seu Pla salvador. A l’interrogant de si podem o no vèncer la temptació, sant Pau recorda als cristians de Corint que les proves que heu hagut de suportar no eren sobrehumanes i per això caure a la temptació seria inevitable.

El motiu de garantia no és altre que l’amor de Déu el qual és fidel i no permetrà que sigueu temptats per damunt del que podeu (1Co 10, 13). Tot notant que dins el que podem hi entren en lloc destacat les forces sobrenaturals rebudes per la gràcia de Déu i sense les quals certament no seriem capaços de vèncer el Temptador.

Que la santa Quaresma recentment estrenada el Dimecres de Cendra ens enforteixi per renovar vitalment la fe, l’esperança i la caritat, mitjançant les pràctiques quaresmals de l’almoina, el dejuni i la oració.

José Luis Arín Roig

Administrador diocesà

Article complet >>>

CAMPANYA CONTRA LA FAM 2023 DE MANS UNIDES
[12/02/2023]

 

Amb el lema "Frenar la desigualtat és a les teves mans" l'ONG Mans Unides ha encetat l'edició 2023 de la campanya anual contra la fam al món.

La desigualtat s'ha convertit en l'amenaça més gran en l'àmbit mundial i provoca que milions d'éssers humans visquin en la pobresa i morin de fam. Mentre una part de la humanitat viu a l'opulència, una altra veu la seva pròpia dignitat trepitjada i els seus drets fonamentals ignorats o violats. El resultat són milions de persones vivint una situació límit.

Combatre la desigualtat no és un repte impossible. És hora d'actuar. Necessitem les teves mans. Totes les mans sumen, totes compten i totes poden ajudar.

Visiteu el web de Mans Unides >>

Feu un donatiu a la nostra parròquia o directament aquí.

LA FESTA DE SANT ANTONI TORNA A LA NORMALITAT
[25/01/2023]

 

Aquest any hem recuperat plenament la tradicional festa de Sant Antoni. El diumenge, 22 de gener, se celebrà la missa solemne en honor al sant, amb la participació dels balladors i balladores, administradors de la festa i autoritats municipals.

Després, des de l'església parroquial, Sant Antoni fou traslladat en processó fins l'edifici dels Serveis Agraris on s'impartí la benedicció a tots els animals de companyia i mascotes. Posteriorment, els més menuts van ballar la tradicional Jota Vella i també la Jota Nova, amb l'acompanyament de la Banda Municipal de Música.

Els actes populars van emplenar tot el cap de setmana, amb gran assistència de públic malgrat les baixes temperatures.

© Parròquia de Sant Miquel Arcàngel - Alcanar

Amunt