Parròquia d'Alcanar
Web de la Parròquia de
Sant Miquel d'Alcanar

parroquiaalcanar.com | quinquennals.cat
ACTUALITZACIÓ
02.01.2023
Tornar a l'inici >>

TEMPLE | ERMITA | CENTRE PASTORAL | CÀRITAS | CAMPAMENTS | FAM | MPJ | MAC | CATEQUESI | QUINQUENNALS

 

Arxiu de notícies publicades al web l'any 2022

Anar a l'arxiu 2021

CONVOCATÒRIA D'ASSEMBLEA PARROQUIAL
[15/09/2022]

Assemblea Parroquial 

Es convoca una Assemblea Parroquial General per al dia 15 d'octubre de 2022, a les 17:30 h, a l'ermita del Remei.

Una assemblea podríem dir que és: la reunió de tots els agents de pastoral de la parròquia, que, presidida pel mossèn i oberta a tots els fidels, revisa las tasques de la comunitat (celebracions, catequesi, Càritas,....), analitza les necessitats de la parròquia i programa l'acció pastoral per a un determinat període de temps.

Aquesta trobada tindrà lloc a l’Ermita de la Mare de Déu del Remei i estan convidades a participar-hi totes les persones que se sentin vinculades a la Parròquia d’una forma o una altra, independentment que participin regularment o no a l’Eucaristia dominical.

És molt important la participació de tothom; la Parròquia som tots.

Us preguem ens retorneu la butlleta adjunta amb les dades corresponents i 10 € abans del dissabte 8 d’octubre per tal de poder organitzar-ho com cal. Retorneu el resguard i els diners a la Sagristia parroquial.

PROGRAMA

17:30 h Sortida amb cotxes des de “les escaletes”.

18:00 h Sortida des de la Capelleta fins a l’ermita amb el res del Rosari.

18:30 h Informació de les activitats de la Parròquia.

19:00 h Reflexionar sobre cap on volem que vagi la nostra Parròquia.

20:00 h Celebració de la Santa Missa.

20:45 h Compartir un berenar/sopar.

22:30 h Sortida cap a Alcanar.

FESTA DE SANT ISIDRE, PATRÓ DE LA PAGESIA
[15/05/2022]

 

Com marca la tradició, el passat diumenge, 15 de maig, vam celebrar la festivitat de Sant Isidre, patró de la pagesia, dins dels actes de les festes de maig. A la plaça del mirador tingué lloc la missa i posterior benedicció dels camps.

La missa va comptar amb l'assistència de molts feligresos, del consistori municipal i de les pubilles i hereus que van fer una ofrena floral al patró. La processó, amb l'acompanyament de la Banda Municipal de Música, va quedar una mica deslluïda perquè no hi hagué voluntaris per dur la peanya del sant.

TROBADA DIOCESANA DE JOVES - ESPAVILA'T
[14/05/2022]

 

El dissabte, 14 de maig de 2022, se celebrà a la nostra ermita del Remei una trobada diocesana de joves sota el lema "Espavila't". La jornada va comptar amb diverses activitats com una gimcana o un Scapebox. També hi va haver moments per a la reflexió i la pregària; i per dinar i xalar tots plegats.

PASQUA: EXPERIÈNCIA DE GRÀCIA I DE LLIBERTAT
[17/04/2022]

Després de la mort de Jesús, els deixebles estaven desil·lusionats. Havien conegut una persona que els havia omplert d’esperança, havien deixat el seu treball i les seues coses per anar amb Ell. I tot havia acabat amb un fracàs. Les esperances i la il·lusió que havien posat en Jesús no s’havien complert. Segurament, en eixos moments, pensarien que s’havien equivocat.

Però el matí del diumenge de Pasqua tot va canviar: primerament, són les dones les què descobreixen que el cos no hi és on l’havien sepultat. Després, són Pere i el deixeble estimat els qui ho constaten. A partir d’eixe moment van succeint-se els esdeveniments: el Senyor es deixa veure, primer a les dones, després als deixebles. I la seua presència té força perquè vagin superant les pors, el desànim i la incredulitat.

Per als personatges de la Pasqua tot el que van viure va ser sorprenent. És com una bona sorpresa, com un regal inesperat. Però no un regal qualsevol: és una vivència molt més plena d’allò que ells haurien pogut desitjar. Segurament s’haurien conformat amb què el Senyor no hagués mort. Ara, en canvi, el veuen viu, però no amb la vida que tenia abans de la creu, sinó amb una plenitud que supera totalment la seua capacitat de comprensió. El Senyor omple el buit que els havia quedat després de la mort amb una plenitud que supera qualsevol expectativa humana: una alegria plena, una esperança il·limitada, un amor immens.

Viure un esdeveniment com aquest és tindre l’experiència de la Gràcia. En el seu Fill ressuscitat, Déu els ha regalat una plenitud de vida molt més gran del que havien pogut pensar. I per això aquesta experiència és també de llibertat: el desconcert, les pors que ens envaeixen en ocasions, la mort com horitzó de l’existència… Tot això no és tan fort ni tan amenaçador.

A la llum de la vida que s’ha revelat en Crist i que comunica als seus deixebles, tot això ha estat vençut: Pasqua és viure de la gràcia del Ressuscitat, és experimentar la llibertat cristiana, una llibertat que ens porta a lluitar per la dignitat i la vida de totes les persones sense cap temor.

Des d’aleshores, els deixebles comencen a anunciar eixa notícia, tan gran i tan esperançadora que no és únicament per a uns privilegiats ni és per a un grup tancat, és per a tots. L’Església no es vol guardar aquest tresor, viu per anunciar-lo, per a proclamar que «tothom qui creu en Ell rep el perdó dels pecats gràcies al seu nom» (Ac 10,43).

No hi ha cap mal que no puga ser vençut per la potència salvadora de Crist; no hi ha cap persona que no puga ser salvada pel Senyor; el mal no té l’última paraula; no tenim dret a excloure a ningú de l’amor del Crist ressuscitat. Haver-lo conegut i creure en Ell és una gràcia que ens ha de portar a treballar per a què tots creguen i arriben a la salvació. Pasqua ens ha de fer veure als cristians que no hem de ser mai un obstacle perquè els homes arriben a conèixer i estimar Jesús.

Que la llum i l’alegria de la Pasqua, eixa alegria que també va viure en plenitud la Mare del Senyor en veure complides les seues esperances en què Déu no havia abandonat al seu Fill, ompli els nostres cors, les nostres famílies i el nostre món.

Bona Pasqua de resurrecció a tots en la pau de Crist.

† Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

 

HORARIS DELS ACTES LITÚRGICS DE SETMANA SANTA
[9/04/2022]

Jesús ressuscitatDIUMENGE DE RAMS (10/04)

10:30.... Benedicció dels Rams a les escales de l'església; tot seguit processó i missa de la Passió del Senyor.

17:00.... Via Crucis al Calvari.

DIMECRES SANT (13/04)

19:45.... Celebració comunitària de la Penitència.

DIJOUS SANT (14/04)

19:30.... Celebració de la Cena del Senyor. Tot seguit, pregària davant el Monument.

DIVENDRES SANT (15/04)

8:00.... Via Crucis al Calvari.

17:00.... Celebració de la Passió del Senyor.

20:30.... Processó del Sant Enterrament.

DISSABTE SANT (16/04)

19:00.... Vigília Pasqual

DIUMENGE DE PASQUA (17/04)

10:00.... Missa de Pasqua. En acabar, processó de l'Encontre de Jesús ressuscitat amb la seva Mare.

 

SETMANA SANTA 2022
[9/04/2022]

 Setmana Santa

Entrem de ple en la Setmana Santa on contemplarem la passió, mort i sobretot la resurrecció de Jesús. És un bon moment per a viure amb Jesús la passió i mort de tantes persones que avui també porten la seva creu i agonitzen en vida. Les lectures dels oficis litúrgics i sobretot de la passió del Senyor ens conviden a plantejar-nos quina és la nostra actitud, com actuem.

Veiem a l’Evangeli: els deixebles que el deixaren sol i se n’anaren. El mateix Pere nega Jesús. I la multitud que crida (potser els mateixos que abans l’han aclamat?): Mateu-lo aquest; indulteu-nos Bar-Abàs... I més tard criden: crucifiqueu-lo, crucifiqueu-lo.

Hi ha les autoritats i els soldats que li diuen: Si ets el rei dels jueus, salva’t tu mateix; i el criminal que l’insulta. Però tenim també persones valentes, al costat de Jesús en els moments difícils com els seus addictes que l’acompanyen, el lloen i l’aclamen. I Simó de Cirena i les dones que el planyien. També el mateix Pilat que intentava deixar-lo lliure. I un dels criminals que li diu: Jesús recordeu-vos de mi quan arribeu al vostre Regne. Veient com pateix Jesús al llindar ja de la mort el reconeix com a innocent que li pot obrir les portes del paradís.

I el centurió, que després de veure el que havia passat, en donava glòria a Déu i deia: És veritat, aquest home era innocent. Què va veure en Jesús aquest centurió acostumat a moltes crucifixions per a descobrir en Jesús un veritable innocent? I tota la gent que era present en aquest espectacle després de contemplar tot el que havia passat se’n tornava donant-se cops al pit, per tant, reconeixent el seu pecat.

Trobem Josep d’Arimatea i les dones que l’havien seguit des de Galilea. Però Jesús posa sobretot tota la confiança en el Pare: Pare confio el meu alè a les vostres mans. Ser fill de Déu no li ha estalviat ni els sofriments ni la mort.

Però el final és que: Tothom al cel, a la terra i sota la terra reconegui que Jesucrist és Senyor a glòria de Déu Pare. El final és sempre la Resurrecció. Acompanyem Jesús sofrent amb la nostra vida, la nostra valentia i al costat sempre dels que sofreixen.

Mn. Jaume Pedrós

COMENCEM LA QUARESMA, PREGANT PER LA PAU
[2/03/2022]

DimecresCendra 

Iniciem el temps quaresmal amb la celebració del Dimecres de Cendra, el 2 de març, a les 19:00h, a la nostra parròquia; celebració que ens recorda com cada any la necessitat de convertir-nos, de desprendre'ns de les coses supèrflues, per arribar renovats d'esperit i en pau a la gran festa de la Pasqua.

En aquesta ocasió, el Papa Francesc ens invita a viure aquest dimecres una jornada compartida de pregària i dejuni per la pau a Ucraïna, per ser més a prop dels sofriments del poble ucranià i per sentir-nos tots germans implorant a Déu el final de la guerra.

QUE CALLIN LES ARMES!!!

MANS UNIDES 2022 - LA NOSTRA INDIFERÈNCIA ELS CONDEMNA A L'OBLIT
[12/02/2022]

 

El nostre món es va veure copejat fa gairebé dos anys per la pandèmia de la COVID-19, que ha canviat la realitat que ens toca viure. El coronavirus no només ha posat el món en escac pel que fa a salut, sinó que ha agreujat la desigualtat i el nombre de persones amb gana aguda al planeta.

L'actual crisi social i sanitària, que ha vingut a sumar-se de manera catastròfica a la crisi econòmica i mediambiental, que ja convertia la vida de milions de persones en un desafiament gairebé insalvable, empenyerà 500 milions de persones més a la pobresa. I, si no fem una cosa urgent, la gana podria arribar a més de mil milions de persones en els propers anys.

Però, per desgràcia, aquestes xifres amaguen cares d'éssers humans que no tenim temps de mirar ni de tenir presents. Vivim en una societat marcada per l'individualisme en què la desigualtat ens sembla normal. I amb els nostres comportaments i actituds condemnem i marginem milions d'éssers humans. No podem continuar ignorant la dura realitat que viuen milions de persones al món que, cada dia, s'estan tornant més invisibles i més oblidats a causa de la nostra indiferència. No voler veure la desigualtat farà invisibles les persones més pobres del planeta.

Amb el lema “La nostra indiferència els condemna a l'oblit”, volem alçar la veu davant la creixent indiferència que s'està instaurant al nostre món, ja que constitueix un dels desafiaments més grans de la nostra Institució i volem denunciar-ho en aquesta Campanya. Volem despertar consciències anestesiades perquè ningú no es quedi enrere, perquè no és possible construir un món diferent amb gent indiferent.

Si no reaccionem, sense la nostra mirada, atenció i suport, els més pobres del planeta seran oblidats i es faran invisibles. Que la pobresa i la gana no siguin invisibles depèn de tu. Actua!

+ INFORMACIÓ i DONATIUS >>>

© Parròquia de Sant Miquel Arcàngel - Alcanar

Amunt