Parròquia d'Alcanar
Web de la Parròquia de
Sant Miquel d'Alcanar

parroquiaalcanar.com | quinquennals.cat
ACTUALITZACIÓ
14.09.2019
Tornar a l'inici >>

TEMPLE | ERMITA | CENTRE PASTORAL | CÀRITAS | CAMPAMENTS | FAM | MPJ | MAC | CATEQUESI | QUINQUENNALS

 

Arxiu de notícies publicades al web l'any 2018

Anar a l'arxiu 2017

BON NADAL
[25/12/2018]

Amb Crist ha vingut la pau. Sant Lluc ens diu que Jesús va néixer en temps de l’emperador August, qui va pacificar l’imperi i, per això, es va designar a si mateix com a “salvador”. Crist va ser anunciat per l’àngel als pastors com el verdader Salvador: “Avui ens ha nascut un Salvador, que és el Messies, el Senyor”. Aquesta és la gran alegria per a tot el poble. El xiquet que ha nascut en un estable, que no té poder humà, que ha entrat en la nostra història en la més extrema pobresa, tan diferent en tot a l’emperador August, és el Salvador, el que ha portat al món la vertadera pau.

+ Enrique Benavent Vidal
Bisbe de Tortosa

Bon Nadal 

Recull d'imatges de la missa de Nadal (o del pollet)

 
 

CELEBRACIÓ DE LES NOCES DE PLATA I D'OR MATRIMONIALS
[8/12/2018]

Com ja és tradició, el dia de la Immaculada Concepció durant la missa de 12 es van celebrar les noces de plata i d'or d'alguns matrimonis de la nostra parròquia. 25 i 50 anys de fidelitat conjugal que són un reflex de la convivència en l'amor i del compromís dels esposos davant Crist, el gran model d'amor i fidelitat.

Moltes felicitats!!

 

EL GRAN RECAPTE 2018
[1/12/2018]

10a edició del Gran Recapte d'aliments, destinat a recollir productes de primera necessitat per ajudar totes aquelles famílies necessitades de cara a les properes festes de Nadal i l'inici de l'hivern. Cada dia ens trobem amb històries punyents de llars on no s'hi arriba amb els pocs recursos disponibles per alimentar com cal els seus membres, sobre tot els infants. Llars on no podran engegar la calefacció quan arribi el fred de l'hivern.

És la nostra obligació i responsabilitat com a cristians fer el possible per ajudar aquestes persones. El gran recapte d'aliments ens dóna l'oportunitat de fer-ho. A Alcanar, ho podreu fer possible als supermercats Bonpreu.

El gran recapte >>>

Feu un donatiu on line >>>

 

Gran recapte

DIA DE L'ESGLÉSIA DIOCESANA - JORNADA DE GERMANOR
[10/11/2018]

El diumenge 11 de novembre se celebra una nova edició de la Jornada de Germanor, el Dia de l’Església Diocesana. Un any més, i sota el lema “Som una gran família amb tu”, es convida els fidels a reforçar el seu compromís i col·laboració amb l’Església i la seua activitat caritativa i assistencial.

L’any passat, Germanor es va tancar a la diòcesi de Tortosa amb 37.490,05 euros recollits. Van ser 3.708,58 euros més que en l’edició de l’any 2016. Coincidint amb la celebració aquesta setmana de Germanor, l’administració diocesana ha fet un repàs del resultat econòmic de l’any 2017 al Bisbat de Tortosa.

Llegiu més >>>

Feu un donatiu puntual o periòdic >>>

 

Germanor 2018

CONFIRMACIONS
[27/10/2018]

Un any més, els joves de la nostra parròquia han rebut el sagrament de la confirmació durant la celebració que va presidir el bisbe de la nostra diòcesi, Mnr, Enrique Benavent.

Moltes felicitats, joves! Seguiu amb esperança el camí que ens marca Jesús.

 

NOVENARI A LA MARE DE DÉU DEL REMEI
[2/10/2018]

Novena 09

Novena 08

Novena 07

Novena 06

Novena 05

Novena 04

Novena 3

Novena 2

 

Novena 1 

54 SEXENNI A MORELLA
[12/08/2018]

Sexenni Morella 

Sexenni Morella

Entre el 18 i el 27 d'agost se celebra a Morella la 54ena edició del Sexenni, complint la promesa feta l'any 1673 pels morellans a la Verge de Vallivana després de superar una epidèmia de pesta l'any 1672.

Aquesta festa, precursora de les nostres Quinquennals i amb molts punts de coincidència (ornaments dels carrers, processons, novenari, etc.) atreu una gran afluència de visitants per la seva bellesa i les seves danses ancestrals. Hi coincidim cada 30 anys. La propera vegada serà l'any 2024.

Podeu trobar tota la informació als següents enllaços:

54 Sexenni de Morella 2018 >>>

Programa d'actes >>>

FINAL DE CURS DE PRECOMUNIÓ
[30/05/2018]

 

Els grups de xiquets i xiquetes de Precomunió han celebrat el final de curs catequètic al verger de la mestra Gual, acompanyats de les seves catequistes i de Mn. Emilio.

Amb la seva ajuda van coneixent el missatge de Jesús i es preparen per rebre més endavant la 1a. comunió, aquest gran regal de l'Eucaristia.

TROBADA DEL MID
[22/04/2018]

 

El passat diumenge, 22 d'abril, els joves de post-comunió de la parròquia, van passar el dia a la trobada del MID, a Tortosa.

Amb el lema "I tu, vols ser el meu amic?" van passar un dia ple d'activitats i bona convivència.

SOM TESTIMONIS DE RESURRECCIÓ
[1/04/2018]

Vetlla Pasqual 2018Celebrem cada any les festes de Pasqua; ja fa anys que sentim regularment la proclamació: «El Senyor ha ressuscitat! Alleluia!»

No ens podem fer càrrec del què va significar per als seguidors de Jesús la primera vegada que van sentir l’anunci d’un fet absolutament inesperat i trasbalsador: «El Senyor ha ressuscitat, com ho havia dit!»

Els evangelis intenten expressar el xoc que va suposar per als primers deixebles l’anunci d’un fet insospitat i incomprensible, la sorpresa i la incredulitat de les primeres reaccions, fins i tot la sospita d’un engany causat per l’entusiasme o potser per la mala fe.

Un passatge sorprenent de l’Evangeli de Marc, el primer evangeli escrit, intenta reflectir aquell trasbals. Marc narra l’aparició de l’àngel a les dones esglaiades, l’anunci de la resurrecció del Senyor i l’encàrrec de portar la nova als deixebles i a Pere. Ho hem escoltat a la Vetlla Pasqual d’enguany. El passatge evangèlic acaba amb una frase inesperada: «Elles sortiren del sepulcre i van fugir, plenes d’esglai i tremoloses. I no digueren res a ningú perquè tenien por» (Mc 16,8). No podem saber les pàgines que s’han escrit a propòsit d’aquest final, que ens deixa sorpresos. Probablement, aquella «por» de les dones ho vol dir tot. És la reacció davant del fet més trasbalsador de la nostra història humana: la mort terrible del Fill de Déu, que el Pare no ha evitat, en mans dels homes indignes, i la sorpresa de la vida plena i lluminosa de Jesús com a última Paraula de Déu per a Aquell que s’ha donat del tot fins a la mort.

Aquella fugida de les dones, plenes d’esglai i tremoloses, és potser la reacció més humana davant d’un fet que va més enllà de tota lògica humana.

Gaspar Mora, professor emèrit de la FTC

BONA PASQUA A TOTHOM !!

 

Lavatori 2018

Lavatori dels peus - Dijous Sant

Via Crucis 2018

Via Crucis al Calvari - Divendres Sant

Diumenge de Rams Alcanar 2018

Benedicció de Rams - Alcanar

Rams 2018

Benediccció de Rams - Les Cases

HORARIS DE SETMANA SANTA
[19/03/2018]

Horaris2018 alcanar

 

Horaris2018 Les Cases

TEMPS DE QUARESMA, TEMPS DE PREGÀRIA, ALMOINA I CARITAT
[14/02/2018]

QuaresmaAquest dimarts, dia 6 de febrer, s’ha fet públic el missatge de Quaresma del sant pare Francesc sobre el tema inspirat en l’evangeli de sant Mateu “El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà” (Mt 24,12).

«Com tot els anys desitjo, amb aquest missatge ajudar tota l’Església a viure amb goig i amb veritat aquest temps de gràcia, i ho faig inspirant-me en una expressió de Jesús a l’Evangeli de Mateu», apunta el papa Francesc. I afegeix: «Jesús, responent a una pregunta dels seus deixebles, anuncia una gran tribulació i descriu la situació en la qual podria trobar-se la comunitat dels fidels: enfront dels esdeveniments dolorosos, alguns falsos profetes enganyaran molta gent fins amenaçar amb apagar la caritat en els cors, que és el centre de tot l’Evangeli».

El pontífex manifesta que «allò que apaga la caritat abans que res és l’avidesa pels diners, a la qual segueix el rebuig de Déu i, per tant, el fet de no voler buscar consol en ell. [...] També la creació és un testimoni silenciós d’aquest refredament». A més fa referència a tot allò que va assenyalar en l’exhortació apostòlica Evangelii gaudium que provoca un refredament en les nostres comunitats com la peresa egoista, el pessimisme estèril o la mentalitat mundana que indueix a ocupar-se només del que és aparent, entre d’altres.

Davant d’aquests signes el sant pare Francesc assenyala que «en aquest temps de Quaresma, l’Església, la nostra mare i mestra, ens ofereix el dolç remei de la pregària, l’almoina i la caritat». I fa una crida a traspassar les fronteres de l’Església Catòlica perquè aquest clam arribi a tots els homes i dones de bona voluntat disposats a escoltar Déu.

Descarregueu el missatge complet >>>

 

COMPARTEIX EL QUE IMPORTA - CAMPANYA CONTRA LA FAM
[10/02/2018]

Mans Unides llança la seva nova campanya anual amb el lema "Comparteix el que importa" i té com a punt àlgid el diumenge 11 de febrer, quan es fa una col·lecta a totes les parròquies a benefici dels projectes de lluita contra la fam i la pobresa que recolza Mans Unides a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

A la nostra diòcesi s'han assumit aquest any dos projectes: ajudar a una zona rural de Costa d'Ivori a disposar d'una ambulància perquè els malalts puguen ser portats al dispensari mèdic en cas d'urgència, i a unes comunitats indígenes del Perú a millorar la seva qualitat de vida, ajudant-los a organitzar unes estructures de gestió agropecuària.

Compartir el que importa és per Mans Unides posar en comú la nostra vida, els nostres béns i el nostre compromís per un món millor, on cada persona pugui viure feliç i en condicions dignes. Compartir amb els nostres entorns més propers aquelles propostes i iniciatives de desenvolupament sostenible que ens permeten, entre tots, avançar en l'eradicació de la fam al món.

A la nostra parròquia es recolliran tots els donatius que vulgueu aportar durant el cap de setmana del 10 i 11 de febrer.

Compartim el que importa !!

Mans Unides 2018
 

CELEBRACIÓ DE LA CANDELERA I ELS NOUS BATEJATS
[4/02/2018]

El diumenge, 4 de febrer, vam celebrar la festa de la Candelera, una festa que s'esdevé quaranta dies després de Nadal i commemora la presentació de Jesús al Temple de Jerusalem.

Com ja és tradició, ens van acompanyar els xiquets i xiquetes batejats durant l'any 2017 i les seves famílies.

 

CÀRITAS, MÉS DE 200 PERSONES ATESES DURANT L'ANY 2017
[23/01/2018]

Càritas AlcanarDes de fa més de quinze anys, al carrer Méndez Núñez d'Alcanar, els dilluns de 17 h a 19h, Càritas parroquial té obertes les seves portes. Atenem i acompanyem a persones i famílies que passen moments de dificultat, ajudant-los en les necessitats materials i rebent-los de manera càlida i propera. Acollim tothom amb un tracte amable i discret i lluitem perquè les persones recuperin el protagonisme de les seves vides.

A través del voluntariat i de l'acompanyament setmanal estem al seu costat i al de les seves famílies. A la nostra població els serveis que oferim són els següents:

- Repartiment d'aliments, per cobrir necessitats d'alimentació i higiene tot afavorint un consum responsable i saludable. Els aliments provenen de la compra i també de donacions i campanyes com “El Gran recapte”.

- Rober, es proporciona roba i calçat gràcies a donacions i a la compra per part de l'entitat.

- El futur a la motxilla. Posem a l'abast material escolar que les ajudes públiques no han cobert i que són necessaris per a l'educació de xiquests i xiquetes d'infantil i primària,

- Beques menjador. És possibilita que xiquets i xiquetes es queden a dinar al menjador, assegurant l'alimentació saludable i suficient i afavorint les possibilitats laborals dels pares.

- Ajuts per als subministres de llum, aigua i gas. Proporcionem ajut econòmic a les famílies que no poden fer front a les factures.

Durant l'any 2017 hem realitzat un total de 668 atencions, de les quals el 67% han estat ajuts d'alimentació, roba i altres, un 7% ajuts a subministres, un 11% temes relacionats amb la salut, un 15% acollida i escolta i 1% altres.

El nombre de famílies ateses a Alcanar ha estat de 67 i el nombre total de persones es de 211. Volem agraïr la generositat que el nostre poble ha mostrat en “El gran recapte” del passat 2 de desembre en què vam superar els 4000 kilos.

Càritas Parroquial 

FESTA DE SANT ANTONI ABAD
[21/01/2018]

Hem celebrat una vegada més la tradicional festa de Sant Antoni Abad, amb els balls de grans i menuts, la benedicció dels animals i la santa missa.

Uns actes amb molta participació i, en aquesta ocasió, afavorits per una climatologia benigna i excepcional.

 

JORNADES DE LA PAU, MIGRANTS I REFUGIATS
[14/01/2018]

RefugiatsCelebrem aquest diumenge la Jornada Mundial del migrant i del refugiat. El papa Francesc, en el missatge que ha dirigit a l’Església per a aquesta jornada amplia algunes idees del missatge de la Jornada mundial d’oració per la Pau. Concretament ens recorda que el compromís dels cristians i de les persones de bona voluntat perquè els emigrants i refugiats puguen trobar la pau que cerquen, es pot resumir en quatre accions: acollir, protegir, promoure i integrar.

Enfront de les polítiques que dificulten el dret de tot ésser humà a cercar un lloc que els ofereixi la possibilitat de viure en pau i dignament, “acollir significa, abans de res, ampliar les possibilitats perquè els emigrants i refugiats puguen entrar de manera segura i legal en els països de destinació”.

Tots els casos no poden ser tractats de la mateixa manera: els motius humanitaris i de reunificació familiar haurien de ser tinguts en compte d’una manera especial. Aquest tema requereix de les autoritats imaginació i audàcia en la cerca de solucions que tinguen en compte la centralitat de la persona humana, com ara la possibilitat de visats temporals als qui migren a països veïns fugint de conflictes i guerres. En tot cas caldria evitar sempre les expulsions col·lectives i arbitràries cap a països en els quals no es garanteix el respecte als drets fonamentals.

El compromís de protegir l’emigrant consisteix a promoure accions en defensa dels seus drets i dignitat “independentment del seu estatus migratori”. Els drets bàsics de la persona precedeixen al seu estatus legal i sempre han de ser respectats. Tot ésser humà té dret al necessari per a la subsistència vital; a l’accés equitatiu a la justícia; a un treball; a la llibertat de moviment; a l’assistència sanitària… Els menors d’edat hauran de ser protegits d’una manera especial i caldrà oferir-los la possibilitat de continuar els estudis i rebre una educació digna.

Promoure vol dir treballar amb la finalitat de què a tots els emigrants i refugiats se’ls done la possibilitat de realitzar-se com a persones”. Si les dues accions anteriors pretenen que no es conculque la seua dignitat, aquesta té una dimensió més positiva. L’emigrant no és solament una persona la presència de la qual se suporta o es tolera, sinó que cal treballar pel seu bé.

L’esforç d’integrar exigeix treballar per una cultura de la trobada, afavorint les ocasions d’intercanvi cultural i promovent aquelles actituds que suposen un reconeixement mutu dels valors presents en les diferents cultures, que dignifiquen a la persona humana.

En definitiva, el que el Papa vol és que els cristians no ens deixem influir per missatges negatius que provoquen el rebuig, sinó que potenciem sempre actituds positives cap als emigrants, pensant abans que res en la seua dignitat humana i veient-los com a fills de Déu.

+ Enrique Benavent Vidal

Bisbe de Tortosa.

© Parròquia de Sant Miquel Arcàngel - Alcanar

Amunt