Parròquia d'Alcanar
Web de la Parròquia de
Sant Miquel d'Alcanar

parroquiaalcanar.com

ACTUALITZACIÓ
17.02.2018
Tornar a l'inici >>

TEMPLE | ERMITA | CENTRE PASTORAL | CÀRITAS | CAMPAMENTS | MPJ | MAC | CATEQUESI | QUINQUENNALS

 

arxiu de notícies publicades al web l'any 2016

Anar a l'arxiu 2015

NADAL, L'ETERN RENAIXEMENT DE L'ESPERANÇA
[25/12/2016]

Compartim amb tots vosaltres l'alegria i la joia que hem viscut aquests dies al nostre poble amb la celebració del Nadal, del naixament del Déu fet home, de l'etern renaixement de l'esperança per a tots nosaltres.

La majoria de les fotografies són de la Missa de la vigília del Nadal, coneguda com la missa del Pollet amb la representació de l'evangeli, l'ofrena de dolçols i pastes per part de les famílies a Càritas Alcanar i la cantada de nadales dels xiquets. Dies intensos i de preparació, assajant la representació de l'evangeli i els cants del cor parroquial que amb tanta qualitat ens ajuda a viure les celebracions!

Moltes gràcies al cor parroquial, als catequistes, i a totes les persones que heu col.laborat aquests dies amb les celebracions i activitats del Nadal.

El Nadal continua; acollim l'infant que ha volgut ser un de nosaltres per fer-se proper a les nostres alegries, misèries i penes.

MOLT BON I SANT NADAL!

 

 

CELEBRACIÓ DE LES NOCES D'OR I PLATA MATRIMONIALS
[8/12/2016]

Durant la festa de la Immaculada Concepció de la Mare de Déu, hem celebrat a Alcanar l'Eucaristia amb els matrimonis que, enguany, celebren els 25 o 50 anys de casats.

És un motiu de festa per a tots! Que la seva fidelitat i amor cada dia creixin més acompanyats sempre de la mà de Maria. Que seguiu, per molts anys, essent sal de la terra i llum per al món!

Felicitats!

Matrimonis 2016 

 

CATEQUESI DE PRECOMUNIÓ
[5/12/2016]

Us presentem els més joves de la casa. Ells són el grup de xiquets de Precomunió que es van iniciant en el camí de la fe i cada dia van aprenent més coses sobre Jesús i l'Església.

Es troben cada divendres de 17:30h a 18:30h. Endavant i gràcies a les Catequistes que els acompanyen!

 

 

GRAN RECAPTE D'ALIMENTS - CÀRITAS
[26/11/2016]

El cap de setmana del 25 i 26 de novembre es va dur a terme el gran recapte d'aliments destinat a les necessitats que Càritas Alcanar coordina per tal d'ajudar a la nostra gent.

Divendres i dissabte, un grup de voluntaris van recollir totes les aportacions de la gent als supermercats del nostre poble. Un bon grupet de joves de la parròquia també s'hi van sumar.

Moltes gràcies als voluntaris i a tots els qui han volgut participar! Quina manera més bona de començar l'Advent que ens prepara per el gran esdeveniment del Nadal!

 

CELEBRACIÓ AMB L'ASSOCIACIÓ DE JUBILATS
[23/11/2016]

Diumenge, 20 de novembre de 2016, l'Associació de Jubilats, Pensionistes i Protectors d'Alcanar va participar a l'Eucaristia dominical.

Després de la missa es va celebrar un dinar popular de germanor al Centre Cívic del nostre poble.

Gràcies per la bona feina que feu al nostre poble.

CLAUSURA DE L'ANY DE LA MISERICÒRDIA
[13/11/2016]

Avui, dia 13 de novembre, s'ha clausurat a totes les diòcesis del món l'any sant de la misericòrdia que el Papa Francesc va convocar i ens va convidar a viure amb intensitat per tal de fer arribar al món aquest rostre misericòrdiós d'un Déu que té cor i es commou davant les miseries humanes.

Quant bé ens ha fet! També alguns de nosaltres hem participat en aquesta celebració de clausura a la nostra Catedral.

El Papa Francesc clourà el proper diumenge dia 20 a Roma l'any de la misericòrdia per a tota l'Església universal.

Us adjuntem algunes fotografies de la celebració d'avui.

 

DIA DE GERMANOR DE L'ESGLÉSIA DIOCESANA
[12/11/2016]

Com cada any, el cap de setmana del 12 i 13 de novembre l'església diocesana celebra la jornada de Germanor. En aquesta jornada els cristians de totes les parròquies estem cridats a col·laborar amb els nostres recursos al sosteniment de l'església i de tots els serveis que du a terme.

Sense la col·laboració i el compromís de tots els qui ens sentim cristians, l'Església no podria realitzar plenament la missió que Jesús li va confiar i per a la qual existeix.

El Senyor ens demana que treballem i cooperem amb Ell; ens anima a viure la fraternitat i la generositat; espera de nosaltres una entrega al germà tal com Ell la va viure en la creu; que posem la nostra persona i les nostres qualitats i que emprem les coses que hem rebut d'Ell, posant-les al servei del Regne de la Veritat i la Vida, de la santedat i la gràcia, de la justícia, l'amor i la pau.

També hem de col·laborar amb la nostra aportació econòmica. Ho podem fer en totes les misses d'aquest cap de setmana.

Dia de Germanor 2016

 

GRUP DE POSTCOMUNIÓ
[12/11/2016]

Aquest és el grup de postcomunió. Avui hem treballat la confiança amb els altres i amb Déu. Hem fet equips i cada grup havia de transportar un membre de l'equip.

D'aquesta manera hem vist que moltes vegades necessitem l'ajuda dels altres i de Déu que, sovint, se'ns carrega a les seves espatlles quan no podem caminar.

Després ens hem conegut una mica més fent un "carnet d'identitat". A més, avui, hem celebrat l'aniversari d'un dels nous catequistes: Marc Obon, moltes felicitats!

INICI DEL CURS CATEQUÈTIC I CASTANYADA
[30/10/2016]

Durant aquests dies hem anat començant els grups de catequesi dels xiquets i joves de la nostra parròquia. Us adjuntem algunes fotografies dels grups.

A més, ahir vam celebrar la castanyada amb el grup de postcomunió. Una menció especial als catequistes que amb la seva entrega i dedicació ho fan possible. Són un tresor!

Gràcies de tot cor, d'una manera especial als sis nous catequistes dels grups de postcomunió. (xiquets de 4rt de primària a 1r ESO).

 

DOMUND - SURT DE LA TEVA TERRA
[23/10/2016]

El diumenge 23 d'octubre tota l'Església celebra la jornada del DOMUND, instituïda pel papa Pius XI l'any 1926 amb l'objectiu de sensibilitzar tots els catòlics en la necessitat de recolzar l'anunci de l'Evangeli entre aquells que no coneixen Jesucrist, d'ajudar les noves esglésies que anaven sorgint en els països de missió i de despertar la consciència missionera en tot el poble de Déu.

El lema d'enguany, "Surt de la teva terra", està en sintonia amb la insistència del papa Francesc en que siguem una Església en sortida. La missió implica sortir de la pròpia terra per obrir-se a l'ample horitzó del nostre món, a fi d'anunciar l'Evangeli.

Així ho ha fet Mn. Joan Alonso, marxant de la nostra parròquia per ajudar als més necessitats de la diòcesi de Trujillo (Hondures).

Nosaltres podem contribuir amb el nostre generós suport econòmic, una manera ben senzilla d'enfortir el nostre esperit missioner. El diumenge, 23 d'octubre, a totes les misses.

Domund 2016

 

 

CONFIRMACIONS
[16/10/2016]

Aquest cap de setmana s'han confirmat 34 joves de les nostres parròquies (2 a les Cases i 32 a Alcanar). Ha estat un cap de setmana que ens omple de goig i d'esperança! Tal com ens ha recordat el bisbe Enric al final de l'Eucaristia, és un dia d'alegria perquè l'Església necessita la força dels joves per rejovenir-se i fer-se més propera al nostre món!

Que la força i els dons de l'Esperit Sant us ajudin a ser cristians autèntics enmig d'aquest món que necessita testimonis de vida cristiana! Gràcies i moltes felicitats als que heu rebut el Sagrament de la confirmació!

 

HOMENATGE A Mn. JOAN FERRER GUARCH
[09/10/2016]

Un any més hem celebrat la solemne Diada del Remei. El diumenge, 9 d'octubre, se celebrà la tradicional romeria amb la participació del consistori, pubilles i hereus, carrosses de les entitats i públic en general.

En el moment de l'arribada de la romeria se celebrà un emotiu acte d'homenatge a Mn. Joan Ferrer Guarch consistent en la inauguració d'un mural commemoratiu disposat a la Plaça de l'Ermita, la qual li ha estat dedicada.

L'acte va comptar també amb un parlament del representant de la Junta d'Administració del Remei, Sr. Ricard Reverter, i el descobriment del mural va comptar amb la participació de la representant del grup de Mantenidores de la Mare de Déu, Sra. Sandra Fabregat.

Els familiars de Mn. Joan, que no van poder assistir a l'acte, han manifestat el seu profund agraïment per l'honor dispensat al seu germà.

Mn. Joan Ferrer va ser rector de la parròquia entre els anys 1972 i 2007 i va dedicar durant tot aquest període molts esforços i il·lusions per transformar el santuari i el culte a la Mare de Déu del Remei en el lloc digne d'admiració que tenim actualment i un referent de tants devots del nostre poble i dels territoris veïns.

Text de l'homenatge >>>

Inauguració mural Mn Joan

Inauguració mural Mn Joan 

BENVINGUDA AL NOU RECTOR, MN. EMILIO IGUAL
[11/09/2016]

El diumenge, 11 de setembre, per la tarda, el nou rector Mn. Emilio Igual, va celebrar la primera Eucaristia a les dues noves parròquies d'Alcanar i Les Cases que se li han encomanat.

Mn. Emilio va venir acompanyat del vicari general, Mn. José Luís Arín, el qual ja va servir la nostra parròquia com a vicari uns quants anys, i va presentar el nou rector a la comunitat canareva i casenca.

També va estar acompanyat per la seva família, gent d'altres pobles on ha servit i d'altres sacerdots.

Certament, l'ambient d'alegria i d'acollida al nou mossèn durant les dues celebracions va ésser molt bonic i diu molt d'un poble que esperava el seu nou pastor i li obre les portes de bat a bat per a poder seguir sembrant la llavor de l'evangeli a les nostres terres. Preguem a Déu per aquesta nova etapa que iniciem.

BENVINGUT, Mn. Emili !

 

 

MISSA D'ENVIAMENT MISSIONER DE MN. JOAN ALONSO
[28/08/2016]

Diumenge, 28 d'agost, a les 6 de la tarda, se celebrà la missa solemne d'enviament missioner a Trujillo (Hondures) del nostre rector Mn. Joan Alonso.

La celebració fou presidida pel bisbe de la diòcesi, Enrique Benavent, i nombrosos sacerdots concelebrants amb una gran quantitat de fidels que ompliren l'església parroquial d'Alcanar.

Durant la missa el Sr. Bisbe imposà a Mn. Joan una creu com a símbol de la seva nova tasca evangelitzadora.

En nom de les parròquies d'Alcanar i Les Cases, molta sort en aquesta missió, Mn. Joan, i moltes gràcies per la teva immensa generositat.

Crònica de la celebració >>

 

CANVI DE RECTOR A LES PARRÒQUIES D'ALCANAR I LES CASES
[28/07/2016]

El Sr. Bisbe, Mons. Enrique Benavent, va cessar el passat 21 de juliol Mn. Joan Alonso com a rector de les parròquies d'Alcanar i Les Cases. El motiu d'aquest cessament és la marxa del nostre rector com a missioner a Hondures el proper mes de setembre.

En la mateixa data s'ha nomenat com a rector de les nostres parròquies a Mn. Emilio Igual Febrer, el qual fins ara havia estat rector de la parròquia de la Santíssima Trinitat de Sant Carles de la Ràpita.

Desitgem molta sort en la seva tasca missionera a Mn. Joan Alonso i acollim amb esperança el nou rector, Mn. Emilio Igual, com a nou pastor en la fe dels canareus i casencs.

Enllaç als nomenaments >>

Relleu Mns

CAMPAMENTS 2016 AL CARO
[20/07/2016]

Entre el 18 i el 22 de juliol s'han celebrat els Campaments parroquials al Refugi Cardenal Ricardo Maria Carles del Mont Caro. Envoltats de natura un grup de xiquets i xiquetes d'Alcanar han compartit activitats, jocs i pregàries.

Han adoptat com a himne el de la JMJ (Jornada Mundial de la Joventut), convocada pel Papa i que enguany se celebrarà a final d'aquest mes a Crackovia.

Entre le activitats realtzades cal destacar: l'excursió a la Cova Cambra, el taller de manualitats, els jocs de nit, les olimpiades "Al Caro de Janeiro", el temps de pau, la missa final i la festa de comiat.

Una bonica convivència que els xiquets no oblidaran.

 

 

VISITA A LA RESIDÈNCIA DE GENT GRAN "L'ONADA"
[14/07/2016]

Cada quinze dies, els dijous, anem a la residència L'Onada d'Alcanar a visitar els avis, cantar i ballar amb ells, i els hi portem la comunió.

És, sens dubte, un moment molt entranyable on rebem el testimoni de vida i de fe de la nostra gent gran.

 

VIATGE A LOURDES
[01/07/2016]

Un petit grup de canareus han anat cap a Lourdes a participar a l'encontre que organitza la hospitalitat de Lourdes de Tortosa.

Dies de servei, pregària i molt bon ambient entre els participants. Entre ells, cinc joves dels grups de postconfirmació de la nostra parròquia. Ens n'alegrem molt i preguem per ells.

 Lourdes 2016

FESTA DE CORPUS CHRISTI
[29/05/2016]

El diumenge, 29 de maig, a les 6 de la tarda es va celebrar la tradicional festa de Corpus Christi. Després de la missa els xiquets i xiquetes que enguany han fet la primera comunió, van participar en la processó.

En acabar es va compartir un berenar amb les famílies de primera comunió al Centre Cívic! Quina festa més bonica!

 

FINAL DE CURS DE POSTCOMUNIÓ
[29/05/2016]

El grup de POSTCOMUNIÓ va celebrar el final de curs tot pujant caminant a l'Ermita per agrair a la Mare de Déu del Remei tot allò que hem rebut durant aquest curs.

Gràcies a tots els catequistes i famílies!!! Aquí teniu algunes fotos! Vam xalar molt!!!!

 

CLAUSURA DEL CURS DE BÍBLIA
[27/05/2016]

Ahir al vespre va acabar el curs de bíblia dirigit per Mn. Arin i Mn. Jordi Salvador. El curs -cada dijous al vespre- s'ha dut a terme a Vinaròs i han participat 8 canareves de les nostres parròquies! Ha estat una oportunitat molt bona per conèixer més a fons la Sagrada Escriptura. Una gran experiència! Gràcies a totes pel vostre testimoni!

Curs bíblia 2016 

CELEBRACIÓ DE LES PRIMERES COMUNIONS
[01/05/2016]

Els xiquets i xiquetes de la nostra parròquia han fet la primera comunió. Esperaven aquest dia amb moltes ganes i per fi ho han pogut celebrar acompanyats de la família, amics i de tota la parròquia. Va estar una celebració molt emocionant que ens ha omplert d'esperança. Gràcies a les families, especialment als pares, per la seva implicació en la formació humana i espiritual dels seus fills i filles. Agraïm infinitament a l'equip de catequistes el seu testimoni de fe i la seva tasca evangelitzadora.

 

 

JORNADA DEL MID
[24/04/2016]

Els xiquets i xiquetes dels grups de precomunió, comunió i postcomunió de la nostra parròquia han participat a la jornada del MID (Moviment Infantil Diocesà) Ha estat una jornada molt festiva i joiosa que omple d'esperança la nostra diòcesi.

 

FESTA DE FINAL DE CURS DELS XIQUETS I XIQUETES DE 1a COMUNIÓ
[20/04/2016]

El grup de xiquets i xiquetes que s'estan preparant per a rebre la 1a. comunió, van fer la festa final de curs ja que, a principi de maig, arribarà el dia esperat de rebre el cos de Crist per primera vegada! Van xalar d'allò més acompanyats d'un bon berenar.

 

POSTCOMUNIÓ AMB L'ABRIL MONTMANY
[16/04/2016]

El grup de Postcomunió ha tingut una visita molt especial: l'Abril Montmany, guanyadora de la primera edició de "Tu cara me suena mini" ha vingut i ha cantat per nosaltres! L'Abril és familia de Mn Joan i Santi.

 

TROBADA DIOCESANA DE JOVES - ANY DE LA MISERICÒRDIA
[16/04/2016]

Els joves de la parròquia, acompanyats pels dos seminaristes, han participat de la trobada diocesana de joves del bisbat on, enguany han celebrat l'any de la misericòrdia.

 

GRUP DE JOVES DE POSTCONFIRMACIÓ
[09/04/2016]

El grup de joves de postconfirmació (xics i xiques de 4t d'ESO que fa dos anys van rebre el sagrament de la Confirmació) es troben cada cap de setmana i estan acompanyats pels dos seminaristes (dos joves que estan en camí de ser "mossens"): Matteo i Santi. També han celebrat la Pasqua.

 

ELS XIQUETS I XIQUETES DE PRECOMUNIÓ VAN AL CALVARI
[08/04/2016]

Els més menuts, el grup de precomunió, participen de la catequesi prèvia a la preparació per a rebre el sagrament de l'Eucaristia fent una visita al "Calvari", lloc on es troben representades les estacions del Via Creu i el Rosari.

 

ELS XIQUETS I XIQUETES DE POSTCOMUNIÓ CELEBREN LA PASQUA
[02/04/2016]

El grup de xiquets i xiquetes de POSTCOMUNIÓ, que es troba cada dissabte de 16h a 17h, participa activament de les activitats dinàmiques i formatives de la parròquia. Per celebrar la PASQUA han fet un pòster per decorar el "Convent" i els ha quedat molt xulo.

 

IMATGES DE LA SETMANA SANTA
[01/04/2016]

Algunes imatges de les celebracions d'aquesta Setmana Santa a Alcanar.

 

 

SETMANA SANTA
[20/03/2016]

Celebrem un any més la Setmana Santa a la nostra parròquia. Jesús ens va ensenyar que Déu és un pare que estima immensament i que acull a casa seva el fill pròdig sense cap condició.

Jesús salvà la dona adúltera d'aquells que, en nom de la Llei de Déu, volien lapidar-la. Perquè Déu no vol que ningú lapidi ningú.

Jesús ens va demanar que fóssim misericordiosos com Déu, el Pare del cel, ho és.

I per això, perquè Jesús posava el bé de cada persona per davant de qualsevol dret personal, per davant de qualsevol poder, per davant de qualsevol llei, el van matar.

I nosaltres, en aquests dies de Setmana Santa, ens afegim a la seva mort per tal de viure la nova vida de la seva resurrecció.

Tot seguit teniu els horaris dels actes que celebrarem.

DIUMENGE DE RAMS

10:30... Benedicció de Rams a les escaletes, processó i missa de la Passió.
17:00... Via Crucis al calvari.

DIMECRES SANT

20:30... Celebració comunitària de la Penitència.

DIJOUS SANT

19:30... Celebració de la Cena del Senyor.
22:30... Hora Santa davant el Monument (el temple es tanca a les 24:00)

DIVENDRES SANT

8:00... Via Crucis al Calvari (el temple s'obre a les 7:00)
19:00.. Celebració de la Passió del Senyor
21:30.. Processó del Sant Enterrament i cant del Miserere.

DISSABTE SANT

22:30... Vigília Pasqual

DIUMENGE DE PASQUA (atenció al canvi oficial d'horari d'estiu)

10:00... Missa de Pasqua i processó de l'Encontre de Jesús ressuscitat amb la seva Mare.

Setmana Santa

Resurrecció

CAMPANYA DE MANS UNIDES CONTRA LA FAM
[09/02/2016]

Mans Unides ens proposa aquest any "Plantar-li cara a la fam: sembra". Amb aquest lema se'ns invita a participar d'una manera activa en aquesta lluita constant contra la fam que assola regions immenses del nostre món davant la injustícia que representa l'acumulació de riquesa en molt poques mans.

És per això que cada vegada és més necessari que els cristians fem les nostres petites aportacions per tal d'aconseguir superar aquestes injustícies. La suma de moltes aportacions menudes pot arribar a ser una solució molt gran.

A la nostra parròquia es farà una col·lecta per Mans Unides el diumenge, 21 de febrer, durant totes les misses.

PLANTEM-LI CARA A LA FAM !!

Nativitat

FESTA DE LA CANDELERA: PRESENTACIÓ DELS BATEJATS AL TEMPLE
[09/02/2016]

Com marca la tradició a la nostra parròquia, el diumenge, 7 de febrer, es va celebrar la festa de la Candelera, la festa de la Llum, durant la missa del matí. Els xiquets i xiquetes batejats durant l'últim any van ser presentats al temple per les seves famílies tot demanant la protecció de Jesús, nostre Senyor.

Van participar a la celebració un total de vuit batejats dels 35 que van rebre aquest sagrament durant l'any 2015. Des de la parròquia animem a tothom a compartir aquesta festa de la Llum en properes edicions.

Candelera 2016

 

Parròquia de Sant Miquel - Alcanar